Musik expo 2011
engellau music - kompositör/musiker/pedagog
Min blogg

Musik expo 2011

Jag gick på musikexpo 2011 idag.
Intressant att det fortfarande pratas om "var är brudarna?" och panelen samstämmigt enas om att det fortfarande är för få kvinnor/tjejer i branschen och vad gör man då? NEJ!! inte kvotera!... det är inte bra för det måste vara "kvalité" men jag säger, varför inte kvotera och ändå behålla kvalitén, vad är konflikten? Det är ju ett konkret sätt att faktiskt skynda på processen. Monica Ekman ordförande för Svensk Musikförläggareförening och General Manager för Universal Music Publishing AB sa att vi i branschen ska stötta och nätverka med kvinnliga musikproducenter och låtskrivare. Då är frågan för oss som håller på att hur hittar vi dessa nätverk? hur kan de som är i toppen  coacha och stötta oss som irrar runt och möts av stänga dörrar.
Det kanske är så att de  måste göra sig tillgängliga och SYNLIGA det hjälper inte att de nätverkar med varandra bakom stängda dörrar.  Det är alltid lätt att med ord måla upp en vision men det är som alltid handling som faktiskt gör skillnad. Varför inte subventionera musikproducent utbildningar och öronmärka det för tjejer/kvinnor  i alla åldrar inte bara 20 åringar och se till att vi vågar ta steget, vågar kliva fram, vågar växa, vågar höras!


0 kommentarer på Musik expo 2011 :

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment